MUEC-Inici

[ACTUALITZAT 19-03-2012]

Què és el Muec?

El Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians és un moviment de joves estudiants que volen fer camí en la fe.

Un moviment que vol estar present i dialogar en el món de l’estudi i de la cultura.

Un moviment que vol ajudar les persones tot compartint el que fan i viuen en el centre d’estudis, el barri, la família, amb els amics, amb la parella.

Un moviment que vol ser la veu de l’Esglèsia entre els joves i la veu dels joves en l’Esglèsia.

El MUEC és assembleari i per tant, són els mateixos membres els qui decideixen i són responsables de tirar el moviment endavant.

El MUEC està federat en el Moviment Internacional (JECI-MIEC) que agrupa joves cristians de tot Europa i dels altres continents.

Què és el Mcj-Muec?

És una unió que neix com a fruit d’un llarg procés de maduració i de la voluntat dels membres dels dos moviments de continuar treballant conjuntament, considerant aquesta, com la forma ideal per poder respondre a les diferents necessitats de cada moviment i potenciar, alhora, els punts en comú de les dues entitats.

Com ens organitzem?

El MUEC el formem diversos grups de vuit o de deu estudiants d’una edat semblant, acompanyats d’un animador, que ens reunim cada setmana. En aquests grups intentem lligar la fe amb les nostres vides, crear una manera d’anar pel món, un estil de vida: veure el que fem, valorar-ho, jutjar-ho i confrontar-ho amb l’Evangeli. I el més important, ens porta a un compromís, a actuar com a creients i com a persones allà on som presents.

Tanmateix, els eixos en els que treballem en el moviment són:

I tot això ho fem juntament amb d’altres joves que, tot i no ser del MUEC, tenen les mateixes inquietuds que nosaltres.


Què és la JECI-MIEC?

La Coordinació Europea JECI-MIEC (Joventut Estudiant Catòlica Internacional – Moviment International d’Estudiants Catòlics) és una Coordinació d’uns trenta moviments i federacions d’estudiants de secundària i universitat catòlics a diferents països europeus. Van decidir ajuntar-se com a JECI-MIEC per tal de col.laborar a nivell europeu. La gran diversitat de moviments (moviments d’estudiants de Secundària i Universitat, moviments d’estudiants d’Acció Catòlica, moviments de joves, moviments d’estudiants a les parròquies…) és la força i la riquesa de la Coordinació Europea.

La JECI-MIEC es proposa…

  • Ser una platforma d’intercanvi i reflexió comuna pels moviments nacionals
  • Aprofundir en la dimensió internacional del treball dels moviments nacionals
  • Promoure la reflexió de la Internationalitat en un context social, polític, econòmic, cultural i religiós.
  • Ajudar a tots els estudiants d’arreu d’Europa a participar d’una forma responsable en la vida politica i social i enfortir el seu compromís com a membres de la societat.
  • Enfortir el compromís ecumènic i laic dels joves en l’Església

La Coordinació Mundial

La Coordinació Europea és membre de la Coordinació Internacional de la JECI i el MIEC. La oficina international està situada a París. De la mateixa manera que a Europa, altres Coordinacions regionals estan a l’Àfrica, Asia i Llatino-Amèrica. La JECI-MIEC existeix a més a més a Nord-Amèrica, l’Orient Mitjà i el Pacífic. En totes aquestes regions del món, els moviments nacionals són part de la Coordinació mundial de la JECI i el MIEC.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.